Op zaterdag 1 juli 2017 gaf het St. Joris Kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage een concert in de Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort ter ere van het 200-jarig bestaan van deze kerk. Het programma bestond uit Roomse kerkmuziek, zoals die in de 19e en 20e eeuw zo vaak in deze kerk heeft geklonken.

Het concert werd gegeven in de volgorde van de Latijnse liturgie (maar zonder gesproken woord) met als leidraad de vaste en wisselende gezangen die behoren bij de liturgie voor de kerkinwijding (blz. 397 e.v. Graduale Romanum). Te horen waren o.a. gregoriaanse koormuziek en werken van Palestrina, Bruckner, Liszt en Hendrik Andriessen en Albert de Klerk, de Nederlandse componisten die dit jaar respectievelijk 125 en 100 jaar geleden geboren werden.