Enkele jaartallen met bijzondere concerten en andere gebeurtenissen.

1985
Enkele liefhebbers van barokmuziek plaatsen een oproep in het Reformatorisch Dagblad. Binnen hun eigen  reformatorische kring konden ze geen koor vinden waar ze aan hun trekken konden komen.  Ongeveer twintig mensen reageren.  Ze gaan repeteren in de Gerfkamer van de St. Joriskerk in Amersfoort. De naam van het koor wordt dan ook Gerfkamerkoor en koorlid Marion van Zonneveld de eerste dirigent. In de tien jaar dat ze het koor leidt, vormt ze de groep tot een prima kamerkoor.
Vanaf het eerste concert is voor het koor de tekst een belangrijk onderdeel bij het musiceren. Daarom staan, nog steeds, de teksten in het programmaboekje.

1995
Bas Ramselaar treedt op als tijdelijk dirigent. Een jaar later volgt hij Marion van Zonneveld op.

2000
Het koor repeteert nog steeds in de Gerfkamer, maar de naam ‘Gerfkamerkoor’ blijkt niet onderscheidend genoeg te zijn van het (toenmalige) ‘Gereformeerd Kamerkoor’. De nieuwe naam wordt St. Joris Kamerkoor.

2001
Het St. Joris Kamerkoor geeft drie concerten met muziek van Hendrik Andriessen en diens leerling Albert de Klerk, onder andere in de St. Josephkerk in Haarlem, waar Andriessen en De Klerk zelf hebben gewerkt. De namen van beide componisten komen daarna nog vaak op de programma’s voor.

2002
In samenwerking met de Raad van Kerken Amersfoort verzorgt het koor een vesperviering in de St. Joriskerk, een initiatief van Bas Ramselaar.  Datzelfde jaar  voert het koor Bachs Johannes Passion uit.

2004
Twee jaar later opnieuw barokmuziek, nu oratoria van Charpentier, diens leermeester Carissimi en grands motets van J.Ph. Rameau.

2005
Lustrumviering met een Bachconcert, samen met de ook jubilerende Bach Cantorij Baarn en orkest.

2006
Een hoogstandje met 20e-eeuwse Franse koormuziek van Duruflé, Milhaud, Messiaen en Poulenc, muziek die niet vaak door amateurkoren wordt uitgevoerd.

2007
Slotconcert van de NCRV Kerkmuziekdagen, waarin het koor diepe indruk maakt  met de uitvoering van Lux aeterna van Morten Lauridsen.

2008
Samen met organist Chris Bragg is het koor te horen in het Orgelpark in Amsterdam in een concert ter herdenking van Kenneth Leighton, in aanwezigheid van diens weduwe.

2009
Bijzondere samenwerking met het AJO Jeugd Symfonie Orkest Provincie Utrecht onder de titel ‘Peer Gynt in het Klooster’.

2010
In het jubileumjaar 2010 een concert in de St. Joriskerk onder de titel ‘Vespro Veneziano’ met kerkmuziek van Vivaldi. Medewerking verlenen Henk van Zonneveld met zijn Barokorkest Cappella Maria Barbara en oud-leden Maarten Engeltjes (altus) en Marjon Strijk (sopraan).

2011
Eerste uitwisseling met het Glasgow Chamber Choir. Concerten in Utrecht, Hoogland, Glasgow en Edinburgh. Het contact blijft hartelijk en de uitwisseling wordt herhaald in 2014.

2014
Een programma met louter koormuziek uit de Verenigde Staten, van Charles Ives tot Eric Whitacre.

Dirigent Bas Ramselaar neemt afscheid van het koor.

Tijdens het (besloten) kerstconcert met het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) op 21 december stond het koor onder leiding van interim-dirigent Boudewijn Jansen.

2017
In januari neemt Wouter Verhage het dirigeerstokje over, eerst op tijdelijke basis, vanaf april krijgt hij een vaste aanstelling als dirigent. Zijn eerste concerten met het koor betreffen de uitwisselingsprojecten met het Glasgow Chamber Choir op 25 en 26 maart in Amersfoort en Hoorn en op 6 en 7 mei in Dunblane en Glasgow (Schotland). Het concert op 25 maart werd georganiseerd in samenwerking met het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO).