Op zondag 17 september 2017 werkte het St. Joris Kamerkoor onder leiding van Wouter Verhage op uitnodiging van de Andriessen/De Klerk Stichting in twee uitvoeringen mee aan het Andriessen/De Klerk Festival in Haarlem:

- om 15:00 uur een concert in de St. Josephkerk, Jansstraat 43,

- om 19:00 uur de vesperdienst in de Grote of St. Bavokerk, Grote Markt 22.

Het festival eert de Haarlemse componisten en organisten Hendrik Andriessen en Albert de Klerk ter herinnering aan hun respectievelijke 125e en 100e geboortedag.

Het programma voor het concert om 15:00 uur in de St. Josephkerk:

- Albert de Klerk (1917-1998) - Victimae paschali laudes (1987) voor koor en orgel

- Herman Strategier (1912-1988) - O antifonen (1953) voor koor a capella

- Albert de Klerk - Vitis Florigera (1950) voor koor en orgel

- Louis Andriessen - De goddelijke routine (2017) voor orgel (tweede uitvoering van het voor het festival door Louis Andriessen, zoon van Hendrik Andriessen, geschreven werk)

- Hendrik Andriessen (1892-1981) - Omaggio a Marenzio (1965) voor koor a capella

Tijdens de vespers in de Grote of St. Bavokerk om 19:00 uur werden onder meer uitgevoerd:

- Hendrik Andriessen - Psalm 100 'Laat de landen juichen' voor koor en orgel

- Albert de Klerk - Pater noster voor koor a capella

- Albert de Klerk - Magnificat

De orgelbegeleiding tijdens zowel het concert als de vesperviering was door Piet Hulsbos. De uitvoering van 'De goddelijke routine' tijdens het concert was door Gonny van der Maten.

Zie voor meer informatie de website van het festival: www.andriessendeklerkfestival.nl